Śniadanie weekendowe, długie, smaczne, dietetyczne i wyjątkowe!
JAJKA SADZONE Z GRUSZKĄ, MIGDAŁAMI I POLĘDWICĄ!
SKŁADNIKI:
- 2 jajka ekologiczne
- polędwica plaster
- gruszka dojrzała
- płatki migdałów
- kilka listków rukoli
- sól morska
- świeży pieprz kolorowy
- kilka kropel oliwy z oliwek
Na rozgrzaną patelnię wlej kilka kropel oliwy z oliwek, skameralizuj gruszkę, pokrojoną na ćwiartki.
Zdejmij z patelni owiń w plaster polędwicy.
Na patelnię wybij jajka, ułóż gruszkę z polędwicą, skrop delikatnie oliwą.
Smaż do momentu aż jajka się zetną. Około 2 minut.
Przed samym podaniem udekoruj rukolą i płatkami migdałowymi.
Posól i popieprz.
SMACZNEGO!
WYBORNE I NIETUZINKOWE ŚNIADANIE!
PIĘKNEGO DNIA!
SMACZNEGO!
ale pyszne!
OdpowiedzUsuń