kwietnia 03, 2014

WINEGRET MIODOWO- CYTRYNOWY NAJLEPSZY!




Zapraszam Państwa do wypróbowania mojego ukochanego i pasującego prawie do każdej sałatki winegretu miodowo-cytrynowego, oczywiście na bazie prawdziwej włoskiej oliwy i z dużą ilością świeżych ziół, czyli tak jak być powinno!

Zapraszam!



SKŁADNIKI NA WINEGRET:

- 4-5 łyżek oliwy z oliwek najwyższej jakości jaką posiadacie
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki miodu lipowego lub z eukaliptusa
- 1/3 ogórka zielonego
- garść świeżej bazylii
- garść świeżej melisy
- 1/4 pęczka pietruszki
- łyżeczka suszonych liści kolendry (lub świeża)
- sól morska

Wszystko umieszczamy w wysokim naczyniu i za pomocą blendera, miksujemy na jednolitą gładką masę. Tak przyrządzony winegret możecie spokojnie trzymać w lodówce tydzień czasu. Wystarczy kupić sałatę polać winegretem i gotowe!



Zapraszam na https://www.facebook.com/smykwkuchni

Pozdrawiam cieplutko!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI