Ciągle na diecie? A i owszem, ale kto powiedział, że na diecie ma być nudno! Wspaniale przygotowana ryba, z rozpływającą się w ustach skarmelizowaną gruszką, podana z sosem-karmelem miodowo cytrynowym. Obłędna!
CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA
SKŁADNIKI:
- filet z dorsza atlantyckiego
- sól morska
- cytryna
- gruszka pera rocha
- świeże liście melisy
- miód lipowy 2 łyżki
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- masło 1 łyżka
- pieprz cytrynowy
WYKONANIE:
- rozgrzej patelnię, wlej oliwę i masło
- rybę oprósz solą morską, delikatnie podsmaż z obu stron po 2 minuty
- rybę zdejmij z patelni, odłóż na talerz
- na patelni ułóż plastry gruszek i podsmażaj po 1,5 minuty z każdej strony
- dodaj miód i łyżkę soku z cytryny
- dodatkowo możesz podsmażyć 1 plasterek cytryny do dekoracji
- na patelnię dokładamy rybę smażymy z każdej strony po 1,5 minuty (na patelni będzie już gesty sos- karmel)
- zdejmujęmy rybę z patelni, dookoła układamy gruszkę, polewamy karmelem miodowo- cytrynowym
- posypujemy świeżą melisą
Smacznego!
Zaprszam do galerii zdjęć na Instagramie SMYKWKUCHNI
oraz na Facebooka
https://www.facebook.com/smykwkuchni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.