Zapraszam Was do wypróbowania przepysznego przepisu na sernik, z prawdziwego twarogu z rodzynkami na kruchym kakaowym spodzie!
Składniki:
Na ser:
- 4 jaja
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 budyń śmietankowy
- 1 zapach cytrynowy
- opakowanie rodzynek
- 1,5 kg twarogu
- 4 łyżki mleka
Twaróg i żółtka mielimy za pomocą blendera, dodajemy cukier i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, mieszamy z masą, dodajemy pozostałe składniki. Wylewamy na podpieczone ciasto.
Łączny czas pieczenia: 60 minut, temp. 200 stopni C.
Na kruche ciasto:
- 3/4 szklanki mąki
- 3 łyżki masła
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka jogurtu
- żółtko
Zagniatamy ciasto, schładzamy w lodówce 30 minut. Wykładamy tortownicę, podpiekamy w piekarniku około 12 minut, potem wylewamy masę serową.
Na niedzielny deser WYŚMIENITY!
Wygląda MEGA apetycznie!
OdpowiedzUsuńCudny serniczek
OdpowiedzUsuńBardzo fajny sernik, mniam :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Bardzo dobrze wyszedł. Pierwszy raz od 10 lat robiłem sernik z twarogu półtłustego, do masy dodałem jeszcze tylko 2 łyżki miodu.
OdpowiedzUsuń