Składniki:
- 350 g schabu pokrojenego w podłużne paski
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- chili
- 2 łyżki oleju roślinnego
-3 łyżki sosu Chow Mein
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki octu ryżowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżeczka sosu sezamowego do skropienia po przygotowaniu potrawy
Wykonanie:
W woku rozgrzać olej roślinny, wrzucić mięso, dodać sos sojowy i Chow Mein, chili, ocet, cukier. Smażyć ciągle mieszając około 7 minut. Dodajemy 2 łyżki wody, dusimy 3 minuty, posypujemy mąką energicznie mieszając. Jak mięso będzie miękkie, zdejmujemy z ognia. Posypujemy sezamem i skrapiamy olejem sezamowym.
Pyszne! Uwielbiam to danie!
Zapraszam na SmykWKuchni na FB!
Pozdrawiam cieplutko!
akcja:
Jak obłędnie wygląda! Ciekawa jestem tego sosu, bo jest w nim mój ukochany sezam <3
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
DZIĘKI KOCHAM KUCHNIĘ CHIŃSKĄ NIEBAWEM WIĘCEJ PRZEPISÓW!!
OdpowiedzUsuń