lutego 19, 2014

Schab w sosie sezamowym!



Składniki:

- 350 g schabu pokrojenego w podłużne paski
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- chili
- 2 łyżki oleju roślinnego
-3 łyżki sosu Chow Mein
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki octu ryżowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżeczka sosu sezamowego do skropienia po przygotowaniu potrawy



Wykonanie:

 W woku rozgrzać olej roślinny, wrzucić mięso, dodać sos sojowy i Chow Mein, chili, ocet, cukier. Smażyć ciągle mieszając około 7 minut. Dodajemy 2 łyżki wody, dusimy 3 minuty, posypujemy mąką energicznie mieszając. Jak mięso będzie miękkie, zdejmujemy z ognia. Posypujemy sezamem i skrapiamy olejem sezamowym. 

Pyszne! Uwielbiam to danie!





Zapraszam na SmykWKuchni na FB!

Pozdrawiam cieplutko!

akcja:
Smaki Azji - Kuchnia Chińska i Koreańska

2 komentarze:

  1. Jak obłędnie wygląda! Ciekawa jestem tego sosu, bo jest w nim mój ukochany sezam <3
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. DZIĘKI KOCHAM KUCHNIĘ CHIŃSKĄ NIEBAWEM WIĘCEJ PRZEPISÓW!!

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI