Będąc na diecie każdemu z nas bardzo szybką nudzą się posiłki i potrzebujemy nowych smaków, aby nie ulegać pokusom. Proponuję Wam przyrządzić warzywa po chińsku z kaszą gryczaną. Ta potrawa to bogactwo smaków i aromatów, pyszne połączenie tego co słodkie i kwaśne, jak i pikantne! Polecam!
Składniki na 3 porcje:
- 3 średnie marchewki
- cebula
- cukinia
- 1/3 pora
- papryka czerwona
- świeże chili
- imbir świeży około 1 cm korzenia
- płaska łyżka oleju rzepakowego
- sos sojowy jasny- 2 łyżeczki
- ocet ryżowy słodki- 2 łyżeczki
- sos sojowy grzybowy - 1 łyżeczka
- łyżeczka marynaty tajskiej
- 1 torebka ugotowanej kaszy
Wszystkie warzywa kroimy i podsmażamy na głębokiej patelni lub w woku, po 12 minutach, powinny być już miękkie doprawiamy przyprawami. Dusimy około 5 minut. Doprawiamy ewentualnie solą. Mieszamy z kaszą. Dusimy kolejne 3- 4 minuty. Gotowe! Smacznego!
Porcja to około 268 kcal ;-)
Pozdrawiam!
Pięknie się prezentuje :) Zjadłabym!
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl