lutego 18, 2014

Kuchnia chińska, Warzywa z kaszą, CYKL: DIETA NISKOKALORYCZNA



Będąc na diecie każdemu z nas bardzo szybką nudzą się posiłki i potrzebujemy nowych smaków, aby nie ulegać pokusom. Proponuję Wam przyrządzić warzywa po chińsku z kaszą gryczaną. Ta potrawa to bogactwo smaków i aromatów, pyszne połączenie tego co słodkie i kwaśne, jak i pikantne! Polecam!



Składniki  na 3 porcje:

- 3 średnie marchewki 
- cebula
- cukinia
- 1/3 pora
- papryka czerwona
- świeże chili 
- imbir świeży około 1 cm korzenia
- płaska łyżka oleju rzepakowego
- sos sojowy jasny-  2 łyżeczki
- ocet ryżowy słodki- 2 łyżeczki
- sos sojowy grzybowy - 1 łyżeczka
- łyżeczka marynaty tajskiej
- 1 torebka ugotowanej kaszy









Wszystkie warzywa kroimy i podsmażamy na głębokiej patelni lub w woku, po 12 minutach, powinny być już miękkie doprawiamy przyprawami. Dusimy około 5 minut. Doprawiamy ewentualnie solą. Mieszamy z kaszą. Dusimy kolejne 3- 4 minuty. Gotowe! Smacznego!

Porcja to około 268 kcal ;-)


Pozdrawiam!


1 komentarz:

  1. Pięknie się prezentuje :) Zjadłabym!
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI