listopada 23, 2013

Quiche warzywne




składniki na kruche ciasto:

szklanka mąki
10 dag masła
2-3 łyżki lodowatej wody

Zagniatamy ciasto i schładzamy. Wylepiamy okrągłą formę do tart. Po-nakłuwać ciasto widelcem, podpiekamy 10 minut.


 Wierzch:

papryka czerwona
cebula dymka
300 g pieczarek
mozzarella
chili zielone
kawałeczek pora

Wszystkie składniki (oprócz sera) wykładamy na podpieczony spód, zalewamy sosem przygotowanym z 250 ml śmietanki (30%) i roztrzepanych dwóch jajek, doprawionego solą i pieprzem. Pieczemy kolejne 35 minut. Na 2 minuty przed końcem czasu układamy plasterki mozzarelli.


Smacznego!

Zapraszam na FB!


8 komentarzy:

  1. Bardzo zachęcająco wygląda Twój quiche :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię tego typu quiche:) ja robię ze śmietaną 12 lub 18% wtedy jest troszkę lżejsze:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też robię z 18% albo pół na pol z jogurtem ;-) zależy co w lodówce ;-) hihi

      Usuń
  3. Bardzo apetycznie wygląda, w dodatku można pewnie robić w różnych wersjach :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i to jest najlepsze kombinować z różnymi składnikami

      Usuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI