składniki na kruche ciasto:
szklanka mąki
10 dag masła
2-3 łyżki lodowatej wody
Zagniatamy ciasto i schładzamy. Wylepiamy okrągłą formę do tart. Po-nakłuwać ciasto widelcem, podpiekamy 10 minut.
Wierzch:
papryka czerwona
cebula dymka
300 g pieczarek
mozzarella
chili zielone
kawałeczek pora
Wszystkie składniki (oprócz sera) wykładamy na podpieczony spód, zalewamy sosem przygotowanym z 250 ml śmietanki (30%) i roztrzepanych dwóch jajek, doprawionego solą i pieprzem. Pieczemy kolejne 35 minut. Na 2 minuty przed końcem czasu układamy plasterki mozzarelli.
Smacznego!
Zapraszam na FB!
Bardzo zachęcająco wygląda Twój quiche :)
OdpowiedzUsuń;-) dziękuję
Usuńbardzo lubię tego typu quiche:) ja robię ze śmietaną 12 lub 18% wtedy jest troszkę lżejsze:)
OdpowiedzUsuńteż robię z 18% albo pół na pol z jogurtem ;-) zależy co w lodówce ;-) hihi
Usuńsuper nadzienie!
OdpowiedzUsuńdziękuję ;-)
UsuńBardzo apetycznie wygląda, w dodatku można pewnie robić w różnych wersjach :-)
OdpowiedzUsuńi to jest najlepsze kombinować z różnymi składnikami
Usuń