listopada 24, 2013

Łosoś z puree szpinakowym i brokułowym - czyli zielono mi ;-)))


Składniki na puree ziemniaczano - szpinakowe

- ugotowane ziemniaki
- uduszony szpinak na maśle
- ząbek czosnku
- kilka listków pietruszki posiekanych bardzo drobno
- łyżka masła
- 2 łyżki jogurtu greckiego

Wszystkie składniki mocno ubijamy tłuczkiem, na gładką masę.

 Składniki na puree brokułowe:

- 1 brokuł ugotowany w osolonej wodzie
- 1/3 serka Ricotta

Brokuły po ugotowaniu bardzo dobrze odsączamy, mieszamy z serkiem i za pomocą tłuczka do ziemniaków, ugniatamy na gładką  masę, można doprawić pieprzem cytrynowym.


Sałata w dresingu orzechowym:

- główka sałaty masłowej
- garść orzechów włoskich uprażonych (np w piekarniku)
- łyżka miodu
- łyżka octu balsamicznego (najlepiej z Modemy)
- 2 łyżki oliwy z oliwek niefiltrowanej

Orzechy i pozostałe składniki do dresingu miksujemy w blenderze na gładki sos. Polewamy sałatę.

Łososia przygotowujemy na parze z plastrem cytryny.




Smacznego!

Pozdrawiam wszystkich stałych odwiedzających! Dajcie znać w komentarzach jestem ciekawa ilu WAS jest!

Buziaki!!!



Miłego Dnia!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI