Składniki na puree ziemniaczano - szpinakowe
- ugotowane ziemniaki
- uduszony szpinak na maśle
- ząbek czosnku
- kilka listków pietruszki posiekanych bardzo drobno
- łyżka masła
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Wszystkie składniki mocno ubijamy tłuczkiem, na gładką masę.
Składniki na puree brokułowe:
- 1 brokuł ugotowany w osolonej wodzie
- 1/3 serka Ricotta
Brokuły po ugotowaniu bardzo dobrze odsączamy, mieszamy z serkiem i za pomocą tłuczka do ziemniaków, ugniatamy na gładką masę, można doprawić pieprzem cytrynowym.
Sałata w dresingu orzechowym:
- główka sałaty masłowej
- garść orzechów włoskich uprażonych (np w piekarniku)
- łyżka miodu
- łyżka octu balsamicznego (najlepiej z Modemy)
- 2 łyżki oliwy z oliwek niefiltrowanej
Orzechy i pozostałe składniki do dresingu miksujemy w blenderze na gładki sos. Polewamy sałatę.
Łososia przygotowujemy na parze z plastrem cytryny.
Smacznego!
Pozdrawiam wszystkich stałych odwiedzających! Dajcie znać w komentarzach jestem ciekawa ilu WAS jest!
Buziaki!!!
Miłego Dnia!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.