2 papryczki drobno posiekane
2 ząbki czosnku wyciśnięte
2 łyżeczki posiekanego imbiru
4 łyżki sosu rybnego
sok z połówki limety
250 g krewetek
puszka mleczka kokosowego
chiński makaron (biały cienki)
tajska pasta curry (bardzo ważny składnik)
kostka rosołowa
Do garnka wkładamy wszystkie składniki oprócz krewetek i makaronu, gotujemy około 20 minut tak aby smaki się połączyły, wrzucamy krewetki gotujemy około 3 minuty dodajemy połamany makaron, gotujemy 1 minutę. Możecie podawać posypane posiekaną kolendra. Pyszne i proste danie, które przeniesie Was w dalekie strony. ;-)
Smacznego!
Zapraszam na moją stronę na Facebooku, wystarczy kliknąć Lubię to!
Pozdrawiam cieplutko!
Bardzo ciekawa propozycja zupy. Robiłam kiedyś podobną, ale z łososiem :D
OdpowiedzUsuń