września 19, 2013

Kapusta pekińska- kuchnia chińska

Zapraszam Was Kochani do odkrywania nowych, nietuzinkowych smaków. Dzisiaj polecam przepis na kapustę pekińską po chińsku, jak już Wam wcześniej wspominałam, ostatnio moje zainteresowania kulinarne idą w kierunku dalekiego Wschodu, więc będę w najbliższym czasie zamieszczać wiele propozycji kuchni z tamtych zakątków świata.

Kapustę przyrządzałam już na kilka sposobów, według kilku przepisów, będę je sukcesywnie zamieszczać ;-)

Serdecznie polecam!

składniki
kapusta pekińska
cebula pokrojona wzdłuż na cienkie kawałeczki
łyżka miodu
sos sojowy jasny
słodki ocet ryżowy
por zielona część około 5cm długości
chili
przyprawa KOTANYI SECRETS OF ASIA A LA KANTON (mieszanka przypraw do kuchni chińskiej), przyprawa jest rewelacyjna i nadaje niezastąpiony smak potrawie


Wszystko oczywiście dusimy w woku, około 15 minut, tak aby kapusta zmiękła, a smaki się połączyły.

Smacznego!

Potrawa godna polecenia, bardzo smaczna!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI