Kapustę przyrządzałam już na kilka sposobów, według kilku przepisów, będę je sukcesywnie zamieszczać ;-)
Serdecznie polecam!
składniki
kapusta pekińska
cebula pokrojona wzdłuż na cienkie kawałeczki
łyżka miodu
sos sojowy jasny
słodki ocet ryżowy
por zielona część około 5cm długości
chili
przyprawa KOTANYI SECRETS OF ASIA A LA KANTON (mieszanka przypraw do kuchni chińskiej), przyprawa jest rewelacyjna i nadaje niezastąpiony smak potrawie
Wszystko oczywiście dusimy w woku, około 15 minut, tak aby kapusta zmiękła, a smaki się połączyły.
Smacznego!
Potrawa godna polecenia, bardzo smaczna!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.