składniki:
- ugotowane mięso drobiowe ( np. mięso z rosołu, mogą to być 2- 3 udka, korpus )
- 4 jajka
- 1 kajzerka namoczona w rosole
- 2 ugotowane marchewki
Ugotowane mięso oddzielamy od kości, dodajemy bułkę, marchewkę, żółtka, przyprawy (sól, pieprz, ewentualnie przyprawę do drobiu), wszystko za pomocą blendera, miksujemy na gładką masę. W osobnej misce ubijamy pianę z białek z dodatkiem odrobiny soli. Mieszamy pianę z masą, wykładamy do blaszki. Jeżeli nie posiadacie blaszki z powłoką nieprzywierającą, to posmarujcie blaszkę olejem i posypcie bułką tartą. Po wyłożeniu masy polewamy na wierzchu 1 łyżką oliwy z oliwek. Pieczemy około 50-60 min w 200 stopniach C.
Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.