Kolejna propozycja kuchni azjatyckiej. Przepis pochodzi z ukochanej książki WOK. Brokuły w tej postaci są rewelacyjne w smaku, koniecznie do zrobienia!
składniki:
- brokuły świeże
- krewetki koktajlowe
- sezam
- 2 łyżki sosu sojowego
- limonka sok
- olej
- chili sproszkowane
Brokuły blanszujemy około 6- 7 minut. Do rozgrzanego woka wlewamy olej, wrzucamy wcześniej polane sokiem z limonki krewetki, smażymy 2 minuty, dodajemy zblanszowane brokuły, podlewamy sosem sojowym, dodajemy odrobine chili, posypujemy sezamem. Niesamowicie proste i niesamowicie smaczne!
Ciekawy pomysł, taki brokuł z krewetkami, lubię oba te składniki.
OdpowiedzUsuńInspiracja pochodzi z książki WOK Kuchnia azjatycka, polecam! Dzięki za odwiedziny ;-)
Usuń