września 19, 2013

Brokuły z krewetkami i sezamem - kuchnia azjatycka

Kolejna propozycja kuchni azjatyckiej. Przepis pochodzi z ukochanej książki WOK. Brokuły w tej postaci są rewelacyjne w smaku, koniecznie do zrobienia!


składniki:

- brokuły świeże
- krewetki koktajlowe
- sezam
- 2 łyżki sosu sojowego
- limonka sok
- olej
- chili sproszkowane

Brokuły blanszujemy około 6- 7 minut. Do rozgrzanego woka wlewamy olej, wrzucamy wcześniej polane sokiem z limonki krewetki, smażymy 2 minuty, dodajemy zblanszowane brokuły, podlewamy sosem sojowym, dodajemy odrobine chili, posypujemy sezamem. Niesamowicie proste i niesamowicie smaczne!


2 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł, taki brokuł z krewetkami, lubię oba te składniki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Inspiracja pochodzi z książki WOK Kuchnia azjatycka, polecam! Dzięki za odwiedziny ;-)

      Usuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI