Dzisiaj proponuję krótkie wspomnienie morza, mianowicie flądrę z pieczonymi młodymi ziemniaczkami ze świeżym rozmarynem.
czego potrzebujemy:
2 flądry
ziemniaki młode
świeży rozmaryn
sól morska
oliwa z oliwek
limonka
Przygotowanie mega proste ;-))))
Do naczynia żaroodpornego wkładamy wcześniej przygotowane flądry oprószamy solą morską i pieprzem cytrynowym polewamy z oliwą z oliwek, naczynie wcześniej smarujemy masłem.
Do drugiego naczynia wkładamy pokrojone w ćwiartki młode ziemniaki, polewamy oliwą z oliwek, i posypujemy świeżym rozmarynem.
Wstawiamy ziemniaki do piekarnika (temp.200-220 stop. C.) po około 20 minutach, dokładamy do piekarnika flądry i już razem pieczemy kolejne 20-30minut aż ziemniaczki się zrumienią a flądra upiecze.
upieczone ziemniaczki ;-)))
Wykładamy na talerze, rybę polewamy sokiem z limonki.
Przepyszne danie na obiad nie zajmujące dużo czasu, baaardzo zdrowe i baaardzo smaczne ;-)))
pozdrawiam Was cieplutko i zachęcam do wpisywania komentarzy na blogu pod postami, będzie mi bardzo miło jak dacie znać ;-)))(każdy może nie trzeba się rejestrować ani nic takiego) z góry dziękuję ;*
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.