czerwca 10, 2015

Zupa ryżowa ze szparagami i pietruszką!



Zupa ryżowa ze szparagami!

Pyszne połączenie szparagów, świeżej pietruszki, ryżu jaśminowego, mleka kokosowego i chili. Moje ulubione smaki!

Smak Lata!


ZAPRASZAM!






SKŁADNIKI:

- 1 szklanka ryżu jaśminowego suchego
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- chili świeże
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- paczka szparagów
- 1/4 kostki masła
- czosnek 2 ząbki

W garnku rozpuść masło dodaj przeciśnięty czosnek, chwilkę podduś, dodaj ryż, wodę, bulion i mleko. Gotuj 25 minut. Co chwilę mieszając. Dodaj chili. 
Szparagi obierz i pokrój na kawałki. Dodaj gotuj 15 minut.
Podawaj gorące z natką pietruszki!

Smacznego!

Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni!

1 komentarz:

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 34 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI