lutego 25, 2015

Sałatka ze świeżym szpinakiem!





Zdrowo, smacznie i kolorowo!
;-)

Dzień dobry!


Pyszny pomysł na lunch lub kolację dla dwojga. Soczysta, chrupiąca i sycąca sałatka z całym dobrodziejstwem warzyw, bogatych w witaminy. Podana z fantastycznym sosem.
Zapraszam!


SKŁADNIKI dla 2 osób:

- 3 garście sałaty masłowej
- garść świeżego szpinaku
- pomidorki koktajlowe (15 sztuk)
- 1/4 kostki sera Feta (nisko-tłuszczowej) 
- oliwki zielone
- prażone pestki z dyni ekologicznej
- ogórek zielony drobno posiekany
- kilka kawałków imbiru marynowanego 


sos:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżki musztardy Dijon
- 1/2 łyżki miodu leśnego
- odrobina suszonej lawendy
- sól hawajska
- 1/2 łyżeczki octu winnego czerwonego
Składniki bardzo dobrze wymieszaj ze sobą, dodaj na sam koniec łyżeczkę wody. Polej sałatkę.
Podawaj z kromką pełnoziarnistego pieczywa.







3 komentarze:

  1. Jak o fanka szpinaku koniecznie spróbuję tę sałatkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! Niestety nie bardzo wiem, gdzie mogę dostać suszoną lawendę, podejrzewam, że z nią smakuje jeszcze lepiej! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. hej, ja kupuję na stoiskach z przyprawami lub możesz przez neta na www.skworcu.com.pl

    OdpowiedzUsuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 34 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI