SŁODKO!
Grzeszysz razem ze mną? ;-))))
Mniaaaaaam!
SKŁADNIKI:
- 5 jabłek Golden delicious
- 3/4 szklanki jagód ( ja użyłam mrożonych)
- cukier waniliowy
- kardamon
Jabłka obierz ze skórki podziel na ósemki. Wymieszaj z jagodami, cukrem i kardamonem.
NA KRUCHE CIASTO:
- 200 g mąki pszennej
- 120 g masła
- 120 g brązowego cukru
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka lodowatej wody
- 1 żółtko
W/w składniki szybko zagniatamy, aby zbytnio nie ogrzać ciasta dłońmi. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Ciastem wyłóż formę do tarty, wyłóż jabłka i jagody. Piecz w temp. 200 stopni C przez 50- 60 min. na złoty kolor.
Smacznego!
Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!
Pięknego dnia! Z uśmiechem! ;-D)
Wygląda bardzo apetycznie! :))
OdpowiedzUsuń