lutego 25, 2015

Sałatka ze świeżym szpinakiem!





Zdrowo, smacznie i kolorowo!
;-)

Dzień dobry!


Pyszny pomysł na lunch lub kolację dla dwojga. Soczysta, chrupiąca i sycąca sałatka z całym dobrodziejstwem warzyw, bogatych w witaminy. Podana z fantastycznym sosem.
Zapraszam!


SKŁADNIKI dla 2 osób:

- 3 garście sałaty masłowej
- garść świeżego szpinaku
- pomidorki koktajlowe (15 sztuk)
- 1/4 kostki sera Feta (nisko-tłuszczowej) 
- oliwki zielone
- prażone pestki z dyni ekologicznej
- ogórek zielony drobno posiekany
- kilka kawałków imbiru marynowanego 


sos:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżki musztardy Dijon
- 1/2 łyżki miodu leśnego
- odrobina suszonej lawendy
- sól hawajska
- 1/2 łyżeczki octu winnego czerwonego
Składniki bardzo dobrze wymieszaj ze sobą, dodaj na sam koniec łyżeczkę wody. Polej sałatkę.
Podawaj z kromką pełnoziarnistego pieczywa.







3 komentarze:

  1. Jak o fanka szpinaku koniecznie spróbuję tę sałatkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! Niestety nie bardzo wiem, gdzie mogę dostać suszoną lawendę, podejrzewam, że z nią smakuje jeszcze lepiej! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. hej, ja kupuję na stoiskach z przyprawami lub możesz przez neta na www.skworcu.com.pl

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI