lutego 25, 2015

Krucha tarta z jagodami i jabłkami!






SŁODKO!

Grzeszysz razem ze mną? ;-))))

Mniaaaaaam!






SKŁADNIKI:

- 5 jabłek Golden delicious
- 3/4 szklanki jagód ( ja użyłam mrożonych)
- cukier waniliowy
- kardamon

Jabłka obierz ze skórki podziel na ósemki. Wymieszaj z jagodami, cukrem i kardamonem.



NA KRUCHE CIASTO:


- 200 g mąki pszennej 
- 120 g masła
- 120 g brązowego cukru
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka lodowatej wody
- 1 żółtko

W/w składniki szybko zagniatamy, aby zbytnio nie ogrzać ciasta dłońmi. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce przez 30 minut.

Ciastem wyłóż formę do tarty, wyłóż jabłka i jagody. Piecz w temp. 200 stopni C przez 50- 60 min. na złoty kolor.

Smacznego!



Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!

Pięknego dnia! Z uśmiechem! ;-D)

1 komentarz:

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 34 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI