Spaghetti z łososiem i cukinią!
Składniki:
- spaghetti (najlepiej włoskie)
-300 g filet z łososia
- 1 szt cukinii
- natka pietruszki
- 1/2 cebuli cukrowej
- 30% śmietanka
- sok z cytryny
- sól morska
- pieprz cytrynowy
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka, dusimy około 5 minut na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną cukinię, dusimy kolejne 5-7 minut, na sam koniec dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, przykrywamy patelnie pokrywką dusimy około 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy 150 ml śmietanki, doprawiamy, odparowujemy tak aby sos zgęstniał - 5 min. Na sam koniec dodajemy natkę i sok z cytryny, delikatnie mieszamy!
Pychota!
Naprawdę bardzo ładnie podane :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie podane,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń