października 26, 2013

Pesto z awokado, pistacją, bazylią i oregano


Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować jeden z wielu moich pomysłów na pesto. Podstawą jest dojrzałe awokado i pistacje, do tego duża ilość świeżej bazylii i oregano. Aby pesto nie zmieniło koloru dodajemy sporą ilość soku z limonki i oliwę z oliwek.


składniki
- 1 awokado dojrzałe
- garść świeżej bazylii i oregano
- garść pistacji
- sól morska
- sok z limonki
- łyżka oliwy z oliwek




Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na gładką masę.
Gotujemy makaron (najlepiej włoski) zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


Pesto mieszamy z makaronem. Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 34 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI