Dzisiaj mam dla Ciebie pyszny pomysł na śniadanie, lunch lub obiad. Szybkie podpłomyki z buraczkowym hummusem, szpinakiem, zielonym ogórkiem, cebulką i sadzonym jajkiem w przyprawach greckich, z chrustem z orzechów laskowych.
To danie jest tak przepyszne!
Przepis na podpłomyki znajdziesz w moim filmie na moim koncie na Instagramie.
Zostawiam i tutaj.
SZYBKIE podpłomyki, również dostępne już od jakiegoś czasu w filmie na Instagramie smyk_w_kuchni_blog
Przepis na extremalnie szybkie chlebki:
Kubek mąki pszennej/ orkiszowej (300 gramów ) typ 500/ 700/750 lub do pizzy typ 00, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli, 1 czubata łyżeczka sody i maślanka tyle ile wchłonie mąka (od 160 do 180 ml). Zagniatamy na elastyczne ciasto, dzielimy na równe kulki 8 sztuk, rozwałkuj i piecz na gorącym kamieniu do pizzy w piecu ( możesz tez na suchej żeliwnej patelni na kuchni). Chlebki są świeże do 2 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.