października 22, 2022

FIT ciasto ucierane z żurawiną! Przepyszne, puchate i lekko wilgotne!

fit ciasto ucierane


Pyszne, lekkie i o dobrym rozkładzie makroskładników. FIT ciasto ucierane z żurawiną.
Wiele jest przepisów na ciasta w dietetycznej wersji, ale dość długo szukałam idealnych proporcji na takiego ucierańca, w formie filmu możecie ciasto zobaczyć na moim Instagramie, polecam!

Ciasto ma dużą zawartość białka, a niską zawartość węglowodanów. Jest pyszne a jedna porcja to trzy duże plastry ciasta- wiem, ja tez kocham jeść ciasto! ;-)

Całą masę prawidłowo skomponowanych posiłków bez niedoborów, znajdziesz w moich dwóch FIT EBOOKACH!



SKŁADNIKI:

4 JAJA L

1 PUSZKA CIECIORKI (240G NETTO DODAJEMY WRAZ Z ZALEWĄ!)

1/2 SZKLANKI ERYTRYTOLU

80 G MĄKI KUKURYDZIANEJ

ŁYŻECZKA SODY

ŁYŻECZKA PRZYPRAWY DO PIERNIKA

30 G ODŻYWKI BIAŁKOWEJ O SMAKU CZEKOLADOWYM

130 G ŻURAWINY ŚWIEŻEJ



Jaja ubijam na najwyższych obrotach, mają być sztywne i puszyste, dodaj erytrytol -możesz zmielić na puder, ubijaj dalej, dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj sodę i przyprawę, wymieszaj.
Całą zawartość puszki z cieciorką zmiksuj długo i bardzo dokładnie (!).
Dodaj do ciasta, wymieszaj, wylej na formę z nieprzywierającą powłoką, dodaj żurawinę na wierzch.
Piekłam godzinę 175 stopni góra - dół.
Studzimy kompletnie.

Gotowe! Otrzymasz 4 wielkie porcje 

1 porcja to 3 grube plastry

1 porcja 281 kcal, 19,6 Białka, 9,5g Tłuszczu, 25,5 g Węglowodany





1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI