Fougasse to rodzaj francuskiego pieczywa przypominający liść monstery. Kiedyś już przygotowywałam podobne wypieki bazując na przepisie z gazety, ale niestety pieczywo zsychało się w przeciągu pół dnia.
Postanowiłam od podstaw opracować swój własny przepis na domowe francuskie pieczywo - fougasse.
Są przecudowne, puszyste, mięciutkie i mają niesamowity smak!
To rodzaj pieczywa, które każdy z Was na pewno pokocha.
Sprawdzają się super dla dzieciaków, jak i do maczania w oliwie z oliwek i balsamico, do wina idealne.
Bardzo lubimy te bułeczki i nie wyobrażam sobie ich nie robić!
Polecam każdej osobie, która lubi domowe wypieki!
Przepis na fougasse znajdziesz w mojej najnowszej książce elektronicznej
tj. e-book pt. "Domowe Pieczywo"
Ten e-book to zbiór wiedzy o wypieku domowego chleba, który wypiekam w moim domu od 2007 roku ;-) przez te lata nabrałam dużo doświadczenia.
Polecam każdej jednej osobie!
Cudnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdziękuję polecam e-booka!
Usuń