czerwca 24, 2020

MINI PANCAKES KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI







Mini pancakes biszkoptowe o smaku kokosowym, to takie moje malutkie cudeńka. Pyszne małe placuszki o smaku kokosa i biszkopta, są puszyste i dość nisko kaloryczne. Możecie je podawać z dowolnymi owocami, syropem klonowym, lub z musem z miksowanych truskawek. Ja zazwyczaj podaje je z czymś wilgotnym n. jogurt i truskawki, jogurt i owoce, owoce, syrop klonowy i migdały.

Mini pancakes możecie też przygotować w formie zastępczej dla dzieciaków jako takie ala płatki i podać z mlekiem, dodać trochę owoców i uczta gwarantowana.

Polecam, ja do placuszków nie dodaje cukru, po jem je z owocami ale jak checsz możesz dodać cukier wedle uznania.







MINI PANCAKES KOKOSOWE:

- 3 jajka wiejskie
- 45 g mąki kokosowej
- 80- 140 ml mleka


Jajka wybij do misy i ucieraj robotem aż masa mocno zbieleje.
Mąkę kokosową zalej mlekiem, pozostaw na 5 -7 minut aż napęcznieje. Podaje Ci widełki na mleko bo zależy, jakiej mąki się używa, jedna chłonie więcej mleka inna mniej.
Najlepiej mleko dodawać partiami.
Masę zmieszaj z ubitymi jajkami, ciasto powinno być lejące się. 
Ciasto z mąką kokosową może Ci z czasem zgęstnieć, dlatego warto mieć mleko pod ręką i ewentualnie dodać do masy, tak aby cały czas ciasto było lejące się.
Pancakes smażę na suchej patelni bez oleju.
1 łyżeczka to jeden placuszek.
Smażymy na małym ogniu, obracamy smażymy i gotowe.



1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI