lutego 04, 2019

Pyszne ciasteczka bananowe z otrębami i płatkami kokosa.





Dzisiaj mam dla Was bardzo szybki i prosty przepis na coś słodkiego, kiedy najdzie Was ochota a w domu same niezdrowe przekąski. Te ciasteczka bananowe są przepyszne, są lekko wilgotne, bogate w błonnik, bo zawierają sporo otrąb pszennych i płatków owsianych. Mają niesamowity smak dzięki chipsom z kokosa - ale takim prawdziwym tj. tylko wysuszony kokos. Polecam Wam, są bez mąki i bez cukru. Idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie dla dzieciaków do szkoły, czy też jako szybkie śniadanie, bądź po prostu przekąska.





PRZEPIS NA BANANOWE CIASTECZKA


- 2 bardzo dojrzałe banany (400g miąższu)
- 2 jajka zerówki
- 100 g otrąb pszennych
- 100 g płatków owsianych
- 100 g chipsów kokosowych lub wiórków kokosowych
- 3 łyżki masła ewentualnie 4 łyżki oleju kokosowego

Banany rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, dodaj jajka i pozostałe składniki. Całość wymieszaj i odstaw na 15 minut. 
Nakładaj porcje na blaszkę łyżką tworząc ciasteczka.
Pieczemy 30 minut w temp. 165-175 stopni.

Ciasteczka są lekko wilgotne w środku i przepyszne!



5 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI