lipca 28, 2017

Bakaliowe ciasto z automatu!




BAKALIOWE CIASTO Z CZEKOLADĄ!


Dzisiaj mam dla Was błyskawiczny i przepyszny pomysł na ciasto bakaliowe z czekoladą. Do ciasta dodałam dużą ilość tego co lubię najbardziej tj. suszone morele, daktyle, mak niebieski, białą czekoladę, gorzką czekoladę i całe serducho ;-)

Spróbuj koniecznie!




SKŁADNIKI:

- 420 g mąki pszennej tortowej
- 5 łyżek maku niebieskiego
- 6 moreli suszonych (bez siarki!)
- 6-8 daktyli
- 1/3 czekolady białej
- 1/3 gorzkiej czekolady
- posiekane blanszowane migdały (około 2 łyżki)
- 2 jajka
- 120 ml mleka 3,2% tłuszczu
- 100 g masła
- 1 łyżka miodu
- 3 czubate łyżki cukru pudru
- paczka drożdży instant (7 g)

Wszystkie składniki oprócz bakalii umieść w misie automatu Panasonic, ustaw program ciasto bakaliowe. Postępuj według wskazań automatu.
Ciasto pieczemy na złoty kolor.
Całkowicie studzimy.

program nr 16 specjalne z bakaliami

Ciasto jest pycha i dość długo zachowuje świeżość!


Dodatkowo przypominam Wam najważniejsze cechy wypiekacza Panasonic:

• Różne wielkości bochenków (XL, X, M)
• Kolor skórki (jasna, średnia, ciemna)
• Dozownik drożdży
• Dozownik bakalii (150 g)
• Regulator czasowy (do 13 godzin)
• Czujnik temperatury
• Foremka do pieczenia z powłoką PTFE, ostrze do wyrabiania ciasta
• Kolor obudowy (stal nierdzewna i czarny)
• Wymiary (mm) szer. x wys. x głęb. (256 x 382 x 389)
• Zużycie energii (maks. 550 W)
• Akcesoria — miarka (310 ml)

.




Życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI