MENU

kwietnia 22, 2017

Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem - WERONIKA MADEJSKA






SŁODKIE SEKRETY CZYLI BEZGLUTENOWE, ROŚLINNE HISTORIE PISANE LUKREM
AUT. WERONIKA MADEJSKA

Książka, która w bardzo prosty i przyjemny sposób ukazuje jak można poradzić sobie w kuchni bez glutenu. Autorka w wieku 12 lat musiała przejść na dietę bezglutenową. Jestem sama zaskoczona jak wiele przepisów można wykonać pomijając mąki z glutenem. 
W książce znajdziecie podstawowe informacje o sprzęcie kuchennym, podstawy w kuchni bezglutenowej tj. jak:
- jak przygotować domowe masło orzechowe,
- jaką mąkę warto mieć zawsze w domu,
- co to jest aquafaba,
- czy istnieje domowy jogurt roślinny

Znajdziecie przepisy na domowe mleko kokosowe, jaglane czy migdałowe. 
Przepis który mi się spodobał to daktylowy karmel, taki prosty i smaczny!

Dowiecie się, które mąki są bez glutenu, autorka dzieli się z czytelnikami przepisami na bezy, naleśniki, biszkopt, ciasto kruche i wiele innych podstawowych przepisów.
Książka została podzielona na pory roku i w ten sposób autorka przedstawia swoje przepisy.
Ja też jestem ogromnym fanem sezonowości w kuchni, więc ten układ bardzo mi się podoba.
Przepisy są podane w bardzo jasny i prosty sposób, a klimatyczne zdjęcia oddają charakter dania.





Książka jest wydana w grubej solidnej oprawie, nakładem wydawnictwa Helion.

Polecam tą książkę każdej osobie, która chciałaby móc wykonywać bezglutenowe wypieki czy desery.
Dla mnie to godna uwagi pozycja!

Polecam!



Brak podobnych postów

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI