W miniony czwartek miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod hasłem:
Bez laktozy? Bez glutenu? - W LIDLU bez kłopotu!
Do drużyny Lidla, dołączyła Daria Ładocha, znana popularyzatorka zdrowego sposobu odżywiania się, wielbicielka kuchni tajskiej, obdarzona olbrzymią ilością pozytywnej energii! Daria podczas warsztatów podzieliła się z Nami swoimi przepisami, na cztery pyszne dania bez laktozy i bez glutenu. Jak sama mówi, uwielbia gotować, ale nie lubi w kuchni spędzać zbyt dużo czasu - ha!, skąd ja to znam ;-), lubi dania, które przygotowuje się szybko, są zdrowe i smaczne. Pokazała Nam w jak prosty i szybki sposób można wyczarować na prawdę pyszne posiłki. Ponadto od teraz, przygotowywaniu posiłków bez laktozy i bez glutenu jest jeszcze łatwiejsze, dzięki asortymentowi dostępnemu w sklepach Lidl. Zachęcam Was do zapoznania się z przepisami, jak i ofertą sklepu, podczas najbliższych zakupów!
Przygotowaliśmy cztery posiłki (przepisy na poniższym zdjęciu):
1. Pasta z zielonego groszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą
2. Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami
3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym
4. Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową
To zaczynamy!
Wraz z dziewczynami porozumiałyśmy się w kilka chwil i rozpoczęłyśmy wspólne gotowanie! Uwielbiam ten razem spędzony czas przy kuchni!
Pod okiem prowadzącej ;-)))
Chyba się udało ;-)))
Nasz pomysł na podanie dań przypadł reszcie zespołu do gustu i został obficie sfotografowany ;-)))
Polecam gorąco te cztery proste i pyszne dania, jak i pyszne produkty na wyciągniecie ręki bez laktozy i bez glutenu, bez kłopotu w Lidlu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.