WYTRAWNE MINI TARTY
SPRAWDZONY PRZEPIS NA MINI TARTY Z ŁOSOSIEM!
SIEDEM. Dokładnie tyle składników potrzebujesz aby wyczarować w swojej kuchni coś pysznego. Coś co będzie smakować każdemu, coś co wszyscy zapamiętają, pochwalą i jeszcze poproszą o przepis! Pyszne mini tarty, które z robisz w pięć minut, potem do pieca i po niedługim czasie możesz cieszyć się przepysznymi, kruchymi i bardzo, bardzo aromatycznymi małymi delicjami, o słodko- wytrawnym smaku. Takie tarty sprawdzą się świetnie wtedy kiedy nagle pojawiają się niespodziewani goście w domu, wtedy kiedy nie masz pomysłu na kolację dla całej rodziny, bądź wtedy kiedy masz ochotę na delikatny, szybki ale pyszny lunch. Te mini tarty uwielbiają też dzieci! Polecam Wam szczerze!
SKŁADNIKI NA WYTRAWNE MINI TARTY
- 1 opakowanie serka kremowego Apetina - grillowana papryka i oliwki
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- 1 duża dojrzała gruszka
- chili
- cebula dymka
- łosoś wędzony
- świeża rukola
No to czarujemy! Chodźcie do kuchni!
Arkusz ciasta francuskiego rozłóż i pokrój na równe 8 części, każdy kawałek posmaruj serkiem Apetina.
Gruszkę umyj i osusz.
Pokrój na cieniutkie plasterki.
Na każdą mini tartę posmarowaną serkiem ułóż plaster gruszki.
Dymkę i chili kroimy na cienkie plasterki
Również układamy na tartach
Jeśli zostały Ci cieniutkie kawałeczki ciasta, to ułóż je na wierzchu mini tart.
Jak na zdjęciu poniżej.
Tarty wstawiamy na 25 minut do nagrzanego (to bardzo ważne!) piekarnika.
Grzanie dół + termoobieg.
Temperatura pieczenia: 210 stopni C.
Mini tarty po upieczeniu posyp obficie posiekaną dymką i rukolą.
Jedz póki ciepłe!
Życzę Wam smacznego!
Danie jest przepyszne!
Rozeszło się w 10 minut! Polecam szczerze!
Przepis zgłaszam do konkursu:
Trzymajcie kciuki ;-)) Bo nagrody są świetne!!!
Buziaki!
Cudownego dnia!
wspaniała przekąska! narobiłaś mi smaka:)powodzenia w konkursie!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda ta przekąska! Powodzenia w konkursie :)
OdpowiedzUsuń;-) jest wyróżnienie ;-)))) ale super, dzięki za trzymane kciuki!
Usuń