Dzień dobry!
Niedziela bez gofrów się nie liczy, prawda? ;-)))
Dlatego zapraszam Was gorąco do wypróbowania tego bardzo smacznego przepisu na śniadaniowe gofry, podane na słodko! Zdjęcie wykonałam aparatem Lumix Panasonic, w ramach Konkursu Fotograficznego Panasonic. Gofry są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne.
Przepis podaje poniżej ;-)
#LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH
BEZGLUTENOWE GOFRY:
- 200 ml mleka bez laktozy
- 100 g mąki kokosowej
- 60 g mąki jaglanej
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- 2 jajka rozmiar L
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo owoce do podania
Jajka utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj mąkę kokosową, jaglaną i pozostałe składniki.
Gofry smażymy na gorącej gofrownicy przesmarowanej olejem np. kokosowym.
Do gofrów nie dodałam żadnego cukru, ponieważ mleko bez laktozy jest bardzo słodkie, i słodkość gofrów była wystarczająca. Dla tych, którzy lubią bardzo słodkie gofry, polecam użycie cukru pudru po ich usmażeniu w gofrownicy. Ale pamiętajcie cukier nie krzepi hehehe
Życzę Wam smacznego!
I trzymajcie za mnie kciuki w konkursie ;-)))
Buziaczki!
Uwielbiam gofry! Przygotowuję się do zakupy swojej gofrownicy :)
OdpowiedzUsuńJa już kupiłam sobie gofrownicę dezala. Pomyślałam, że nie opłaca mi się ich kupować w budkach, bo za te pieniądze mogę kupić własną. No i kwestia tego, że przynajmniej wiem jak jest ciasto przyrządzane. Czekam na sezon truskawkowy, by zjeść gofra z nimi i bitą śmietaną. Pozdrawiam łasuchów :)
OdpowiedzUsuń