Obalamy Śniadaniowe Wymówki z Lubellą.
Kochani to mój drugi wpis konkursowy w ramach tej akcji. Chciałam Wam przedstawić mój pomysł na śniadanie dla zabieganych, czyli dla tych, którzy nie mają czasu go zjeść w domu, z wielu powodów: bo zaspali, bo z czymś im dłużej zeszło w porannych przygotowaniach niż zwykle.
Mi jako kobiecie, też się to zdarza, jak za dużo czasu stoję przy otwartej szafie, i po raz kolejny wypowiadam zdanie: "Dzisiaj nie mam w co się ubrać! " heheheh, skąd to znacie prawda? I tak próbujemy dobrać bluzkę do spodni, spodnie do swetra a czas ucieka, potem fryzura i makijaż , i brak czasu gwarantowany!
Bo przecież bez śniadania można wyjść z domu, ale bez makijażu już trudniej hahaha.
Dlatego dzisiaj pokazuje Wam świetny pomysł na takie śniadania " w biegu". Przepyszne i zdrowe, pełne energii śniadanie, które możesz zabrać zawsze ze sobą, mało tego możesz je przygotować, schować do puszki metalowej na ciastka w kuchni i zawsze mieć pod ręką, kiedy sytuacja będzie tego wymagała. Ma ono bardzo wygodną formę do konsumpcji, możesz je spożyć w drodze do pracy maszerując chodnikiem, możesz je zjeść w samochodzie, czy środkach komunikacji, możesz zabrać ze sobą na spacer do lasu, parku czy też w podróż, kiedy to musisz wstać skoro świt i jest jeszcze zbyt wcześnie abyś mogła cokolwiek zjeść. Chrupiące medaliony na bazie płatków żytnich, z dużą ilością orzechowego w smaku mielonego siemienia lnianego, pożywnych ziaren słonecznika, posiekanych orzechów nerkowca i ziemnych, odpowiedniej dawki miodu spadziowego i znanego z prozdrowotnych właściwości oleju kokosowego. Całość doprawiona dodatkiem aromatycznych przypraw takich jak mielony cynamon czy ziarenka wanilii.
Gorąco Wam polecam, to świetny patent aby takie "awaryjne" śniadanie czekało na nas w kuchni.
Wystarczy wyjąć je rano z puszki, przełożyć do lunch boxa, schować do torebki i gotowe, można ruszać w drogę!
Zdarza Wam się jeść śniadania w takich okolicznościach przyrody?
SKŁADNIKI:
- 1/2 opakowania płatków żytnich Lubella
- 1/2 szklanki ziaren słonecznika
- 1/2 łyżeczki cynamonu (zamiennie ziarna z 1 laski wanilii)
- 6 łyżek oleju kokosowego
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki mielonego odtłuszczonego siemienia lnianego
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca i ziemnych
- 2 łyżki masła orzechowego
WYKONANIE:
Orzechy siekamy bardzo drobno.
Olej i miód rozpuszczamy w rondelku.
W dużej misce umieszczamy wszystkie składniki i zalewamy ciepłą masą z oleju i miodu, całość razem mieszamy bardzo dokładnie.
Masę przekładamy do ceramicznych kokilek i pieczemy w piekarniku przez 25 do 30 minut na złoty kolor. Studzimy całkowicie, to bardzo ważne. Dopiero jak medaliony są całkowicie wystudzone przekładamy do metalowej puszki, gdzie możemy przechowywać je do 2 tygodni.
Cynamonowo -żytnie medaliony możecie spożywać z kubkiem kawy czy herbaty, ale równie dobrze smakować będą z jogurtem czy musem owocowym.
Są przepyszne!!!
Uwielbiam ;-)))
OBALAMY ŚNIADANIOWE WYMÓWKI Z LUBELLĄ!
DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA!
A Wy macie swoje przepyszne pomysły na zdrowe śniadania poza domem?
Życzę Wam smacznego śniadania!
I pięknego dnia!
;-)))
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń❤❤❤
UsuńPrezentują się super :)
OdpowiedzUsuń❤❤❤
Usuń