maja 26, 2016

Tort na zimno z truskawkami!






Pamiętacie ten przepis?
W tam roku pobił rekordy wyświetleń w czerwcu. Przepyszna propozycja.

Tort na zimno z truskawkami. To ciasto kocha każdy. Tort przygotowuje na bazie jogurtu greckiego dzięki czemu nie jest tak bardzo kaloryczny, a zachowuje w sobie kremowość i subtelny smak.

Tort na zimno z truskawkami to idealny pomysł na deser na długi weekend!

Zapraszam!



SKŁADNIKI:

MASA NR 1.
- 400 ml jogurtu greckiego
- 200 ml mleka 3,2%
- 350 g truskawek jak najbardziej czerwonych
- 5 łyżek żelatyny (1/2 opakowania)
- 50 ml gorącej wody
- 5 czubatych łyżek cukru pudru


MASA NR 2.
- 300 g truskawek
-  7 g żelatyny
- łyżka cukru pudru

Do dekoracji:
- truskawki

WYKONANIE:

MASA NR 1-  mleko, jogurt, truskawki i cukier zmiksuj blenderem. Żelatynę zalej gorącą wodą i dokładnie rozpuść. Wlej do zmiksowanej masy i bardzo dokładnie wymieszaj. Wylej na średnią tortownicę. Wstaw do lodówki na godzinę.

MASA NR 2- truskawki zmiksuj blenderem. Żelatynę zalej gorącą wodą i dokładnie rozpuść. Wlej do zmiksowanej masy i bardzo dokładnie wymieszaj. Wylej na wcześniejszą już zastygniętą masę w tortownicy. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

Podawaj zawsze zimne prosto z lodówki!

Pycha!


2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI