kwietnia 26, 2016

Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla



To kolejna propozycja dla wszystkich tych, którzy liczą kalorie. Fit szaszłyki z piersi kurczaka, z ananasem świeżym, cukinią i czerwoną cebulą. Szpadki wyszły mi przepyszne. Kurczaka doprawiłam w orientalny sposób, a całość smakowała na prawdę zupełnie inaczej niż tradycyjne szaszłyki. Smak słodko-kwaśny. Danie jest przygotowane bez tłuszczu więc polecam wszystkim tym, którzy dbają o sylwetkę.








SKŁADNIKI:

- 1 pierś z kurczaka
- 3 grube plastry świeżego ananasa
- czerwona cebula
- cukinia 

przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire

Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach.
Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części.
Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku na funkcji grill, z każdej strony po 12 min w temperatura grilla - 220-230 stopni C.




Smacznego!

1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI