Dietetyczna tarta z ciecierzycy po włosku!
Często słyszę, że jak się jest na diecie, (chociaż ja wole sformułowanie, zdrowo się odżywiam lub dbam o siebie, o swoje zdrowie), to się je sałatę i rozgotowane warzywa.....Hmmm no nic bardziej mylnego! Będąc na diecie można dopiero wtedy tak na prawe poznać tak wiele smaków, aromatów, posmakować nowych połączeń i absolutnie nie chodzić głodnym! Ponadto Kochani nie można zapominać o białku! Białko powinno się znaleźć w każdym posiłku, a minimum w trzech, śniadanie, obiad i kolacja. Pamiętajcie że powinniście spożywać najlepiej 5 posiłków dziennie, po to aby Wasz metabolizm nie zwalniał, pamiętajcie też o dostatecznej podaży wapnia w diecie, jest na wagę złota przy redukcji. Ale więcej się nie rozpisuje. W zakładce dieta jest około 130 przepisów na Fit posiłki. sprawdźcie sami!
Dzisiaj proponuje Wam tartę z ciecierzycy, cieciorka to nic innego jak groch, ma w sobie dużo, dużo białka i jest bardzo sycąca. Śmiało możecie ją jeść na obiad lub na kolację. Smakuje dobrze na zimno i ciepło. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki cieciorki ugotowanej według instrukcji na opakowaniu
- 3 jajka eko
- 250 ml jogurtu 0% tłuszczu
- 4 ząbki czosnku
- 4 pomidory suszone w oleju
- pomidorki koktajlowe
- papryczka piri piri
- bazylia
- sól
- olej kokosowy do wysmarowania naczynia do tarty
Cieciorkę, jajka, jogurt, bazylię, czosnek i 1 papryczkę, zmiksuj w blenderze na gładką masę.
Wylej masę do wysmarowanego naczynia do tarty, ułóż pomidorki koktajlowe, pomidory suszone, papryczki piri piri (ostre!).
Pieczemy w piecu przez 30 minut 170 stopni C.
Smacznego!
Zapraszam na Insta i Faebooka!
Propozycja stworzona dla mnie :)
OdpowiedzUsuńSuper!
Usuń