Szybka FIT tarta z resztek obiadowych? A jak! Pysznie i jeszcze raz pysznie! Taaak mi smakowała, że będę do niej wracać. Wykonanie to łatwizna max 15 minut potem do pieca i cześć!
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- świeża kolendra
- olej kokosowy
- 1 średni brokuł ugotowany al dente
- 1 łyżka serka czosnkowego
- 1/2 szklanki mleka 2%
- 2 białka
- 1 żółtko
Wszytko oprócz brokułów zmiksuj w blenderze. Naczynie wysmaruj olejem kokosowym, wylej masę. Ułóż brokuła, wstaw do pieca 170 stopni C dół + termoobieg, czas 25-30 minut.
Wierzch skopiłam oliwą z chili ;-), a co!
Buźka!
ale pomysłowo i pysznie:)
OdpowiedzUsuńI fit! 😁👌
Usuńmusi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńByła 👌😋
UsuńWygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńDzieki!
UsuńCudownie zielona :)
OdpowiedzUsuń😁
UsuńChodzi o szklanke juz ugotowanej kaszy? Czy szklanke suchej ktora nalezy ugotowac?
OdpowiedzUsuńugotowanej ;-)
UsuńSer czosnkowy można zrobić samemu? Jaką ma konsystencje?
OdpowiedzUsuńCześć, w przepisie mowa o serku czosnkowym, gotowy ze sklepu taki serek na kanapki o smaku czosnkowym ja używam marki Piątnica.
UsuńEwentualnie możesz przygotować sos czosnkowy sam/a, z jogurtu, majonezu lub śmietany z przeciśniętym czosnkiem, ale musisz go odstawić na 12 godz do lodówki, żeby się "przegryzł".
pozdrawiam