kwietnia 22, 2016

Fittarta z brokułami z kaszy jaglanej!



Szybka FIT tarta z resztek obiadowych? A jak! Pysznie i jeszcze raz pysznie! Taaak mi smakowała, że będę do niej wracać. Wykonanie to łatwizna max 15 minut potem do pieca i cześć!


Składniki:

- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- świeża kolendra
- olej kokosowy
- 1 średni brokuł ugotowany al dente
- 1 łyżka serka czosnkowego
- 1/2 szklanki mleka 2%
- 2 białka
- 1 żółtko

Wszytko oprócz brokułów zmiksuj w blenderze. Naczynie wysmaruj olejem kokosowym, wylej masę. Ułóż brokuła, wstaw do pieca 170 stopni C dół + termoobieg, czas 25-30 minut.
Wierzch skopiłam oliwą z chili ;-), a co!

Buźka!


12 komentarzy:

  1. ale pomysłowo i pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chodzi o szklanke juz ugotowanej kaszy? Czy szklanke suchej ktora nalezy ugotowac?

    OdpowiedzUsuń
  4. Ser czosnkowy można zrobić samemu? Jaką ma konsystencje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cześć, w przepisie mowa o serku czosnkowym, gotowy ze sklepu taki serek na kanapki o smaku czosnkowym ja używam marki Piątnica.
      Ewentualnie możesz przygotować sos czosnkowy sam/a, z jogurtu, majonezu lub śmietany z przeciśniętym czosnkiem, ale musisz go odstawić na 12 godz do lodówki, żeby się "przegryzł".
      pozdrawiam

      Usuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI