kwietnia 30, 2016

Kaszotto z jaglanej potrójnie zielone!





Uwielbiam wszystko co zielone!
Dzisiaj proponuje pyszne kaszotto z jaglanej z zielonymi warzywami tj. szparag, cukinia i groszek. Moje ulubione smaki i pożądane aromaty. Kaszotto wymaga od nas troszkę uwagi w kuchni, bo co chwilę mieszamy je w garnku, ale jest tego warte. Sprawdźcie sami!




SKŁADNIKI:

- 1/2 pęczka szparagów zielonych
- 5 ząbków czosnku
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- mieszanka przypraw włoskich (bazylia, cząber, chili, czosnek, tymianek, rozmaryn, sól morska)
- cukinia mała
- 1/2 puszki zielonego groszku
- lampka wina wytrawnego
- jeśli się nie odchudzasz wzbogać smak kaszotta o 150 ml śmietanki
- kasza jaglana  200g
- kurkuma


WYKONANIE:

W rondelku o grubym spodzie, rozgrzej oliwę i masło, podsmaż czosnek, cukinię, groszek, dodaj wino, zredukuj sos przez odparowanie. Dodaj kaszę, przyprawy i 150 ml wody, ciągle mieszaj. Kasza będzie chłonąć wodę, Dodaj kolejne 150 ml wody, co jakiś czas mieszaj, czynność powtarzaj aż kasza będzie ugotowana. Pod sam koniec na max 7-9 minut dodaj obrane i pokrojone szparagi. 
Ewentualnie dodaj śmietankę, zagotuj i gotowe!




1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI