Kochani zgodnie z naszym postanowieniem z Facebooka, jemy zdrowo i dietetycznie! Mam nadzieję, że jesteście ze mną w tym postanowieniu. Dzisiaj robimy dietetyczne ciasto z rabarbarem. Ciasto bez białej mąki, bez cukru! Bardzo pyszne! Słodkie i aromatyczne! A jak je zrobić to zerknijcie sami!
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 3 laski rabarbaru
- łyżka oleju kokosowego
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- 2 czubate łyżki mąki owsianej (zmielone płatki owsiane)
- słodzik
- 1 banan
- 4 jajka
- ziarna z laski wanilii
- płatki migdałowe
Jajka, banana, wanilię, mąkę i mleko kokosowe zmiksuj mikserem na gładką masę.
Formę to dużej tortownicy wysmaruj olejem kokosowym. Ułóż rabarbar pokrojony w kostkę. Zalej ciastem. Wstaw do pieca. Temp. 170 stopni C czas pieczenia: 30- 40 minut, na złoty kolor.
Po upieczeniu posyp płatkami z migdałów, ciasto to około 8 porcji.
Smacznego FIT Kochani!
;-)))
Buziaki!
Smacznie!
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuń😐dzieki!
UsuńSlodzik ze zdrowym odzywiniem nie mq tu niestety nic wspólnego
OdpowiedzUsuńTo najgorszy zamiennik cukru distepny naq rynku ;)
Gwoli przestrogi
Slodzik ze zdrowym odzywiniem nie mq tu niestety nic wspólnego
OdpowiedzUsuńTo najgorszy zamiennik cukru distepny naq rynku ;)
Gwoli przestrogi
Czy ciasto w środku ma byc wilgotne?
OdpowiedzUsuńco najwyżej lekko wilgotne ;-)
UsuńJako słodzika chcę uzyc ksylitolu. Ile wsypać? ;)
OdpowiedzUsuńczy w tym przepisie nie ma proszku do pieczenia? jak to ciasto wyrasta... :)
OdpowiedzUsuńSuper ciacho 💗 szybko i smacznie.
OdpowiedzUsuń