marca 26, 2016

Żurek na zakwasie domowym, z jajkiem i białą kiełbasą!



Żurek na domowym zakwasie!

Obowiązkowy na Święta Wielkanocne ;-)






SKŁADNIKI:

- zakwas na żurek
- 2 litry wody
- biała kiełbasa
- ugotowane jajka
- gęsta śmietana
- 4 łyżeczki chrzanu
- majeranek
- pieprz
- listki laurowe
- ziele angielskie

Zagotuj wodę w garnku, dodaj w/w składnik oprócz jaj i śmietany. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 -20 minut. Dodaj śmietanę. Żurek wlej do talerza dodaj ugotowane jaja.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI