SKŁADNIKI:
- 3 arkusze ciasta filo
- 4 jabłka
- kardamon, cynamon
- 2 łyżki miodu
- żurawina suszona
- syrop różany około 1,5 łyżki
- rodzynki
- migdały posiekane - 3 łyżki
- 2 jajka
Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Arkusz ciasta filo smarujemy roztrzepanym jajkiem, układamy nadzienie. Rolujemy z strudel. Układamy na blaszce. Wierzch smarujemy jajkiem. Formujemy trzy sztuki. Pieczemy 35 minut!.
Smacznego!
nigdy nie jadłam ciasta filo...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
;-) bez problemu kupisz w każdym sklepie, koło francuskiego, jest bardziej kruche. Dzięki za odwiedzink i zaproszenie! ;-)
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;-))))
UsuńBardzo ciekawy strudel :)
OdpowiedzUsuń