Wyobrażacie sobie dzień bez kubka kawy? Ja zdecydowanie nie! Dla mnie to chwilka w ciągu dnia relaksu, jak tylko mam przedpołudnie wolne i mogę w ciszy wypić filiżankę kawy to korzystam z tego zawsze! Kawy robię o różnych smakach, ale ta jest jak zawsze hitem jesieni!
Pierniczkowo- dyniowa latte!
Przepyszna przygotowana na bazie mleka kokosowego, konfitury dyniowej własnej roboty i obłędnego syropu o smaku pierników. Cóż więcej dodać?
Pysznie!
SKŁADNIKI:
- 100 ml mleka kokosowego
- 50 ml wody
- 1 espresso prosto z expressu
- łyżka konfitury dyniowej
- cukier cynamonowy
- syrop pierniczkowy (ja mam z sieci Starbucks)
Za pomocą dyszy spieniającej, napowietrzamy mleko, 3/4 ilości wlewamy do szklanki.
1/4 mieszamy z konfiturą dyniową i syropem pierniczkowym. Wlewamy za pomocą dzbanuszka, po ściance szklanki. Zaparzamy espresso, wlewamy po ściance szklanki, lub po łyżce jeśli nie masz wprawy. Utworzą się warstwy. Na sam wierzch posypujemy cukrem cynamonowym do kawy.
Smacznego!
Zapraszam na mój profil na Facebooku!
Instagram: Smyk_W_Kuchni
oraz na stronę gdzie możecie dowiedzieć się wszystkiego na temat kawy, w bardzo lekki sposób:
dyniowa kawa - świetny pomysł. i jak ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńCudowny poranek z Twoją kawą.
OdpowiedzUsuń😊 dziękuję
Usuńświetny pomysł tylko gdzie mogę dostać taką konfiturę? :)
OdpowiedzUsuńSamemu robie. Post wczesniej znajdziesz przepis. Prosty bardzo 😊
Usuńciekawa inspiracja na jesienne wieczory :)
OdpowiedzUsuńDzień beza kawy wyobrażam sobie doskonale, ale takie słodkie pyszności po prostu uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńFajna kawa :)
OdpowiedzUsuńNa dzisiaj jak znalazł... PYCHA!
OdpowiedzUsuń