Naleśniki ze szpinakiem!
Moje ulubione!
;-)
Te naleśniki są jednymi z tych ulubionych, tych do których wracam najczęściej. Ciasto przygotowuje specjalnie z dodatkiem curry, dzięki temu naleśniki mają piękny słoneczny kolor a ich smak jest niepowtarzalny. Nadzienie to nie tylko szpinak ale też przepyszny ser ricotta, i...
Zapraszam do wspólnego gotowania!
Smażymy naleśniki!
A co!
Zapraszam!
;-)
CIASTO NA NALEŚNIKI:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- sól, curry
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
W/w składniki za pomocą miksera wymieszaj na gładką masę. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej do naleśników.
Nadzienie:
- 3 posiekanych garści świeżych liści szpinaku (ewentualnie mrożony)
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 opakowania serka ricotta
- 2 żółtka
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
-sól, pieprz
W/w zmiksuj blenderem.
Masą smarujemy naleśniki, składamy na "cztery" (na 1/2 koła, i na 1/4 koła). Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Gotowe!
Smacznego!
Zapraszam na Facebooka smykwKuchni!!!
;-)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.