czerwca 04, 2015

Naleśniki ze szpiankiem!












Naleśniki ze szpinakiem!
Moje ulubione!

;-)

Te naleśniki są jednymi z tych ulubionych, tych do których wracam najczęściej. Ciasto przygotowuje specjalnie z dodatkiem curry, dzięki temu naleśniki mają piękny słoneczny kolor a ich smak jest niepowtarzalny. Nadzienie to nie tylko szpinak ale też przepyszny ser ricotta, i...
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Smażymy naleśniki!

A co!

Zapraszam!
;-)







CIASTO NA NALEŚNIKI:

- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- sól, curry
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka


W/w składniki za pomocą miksera wymieszaj na gładką masę. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej do naleśników.





 Nadzienie:

-  3 posiekanych garści świeżych liści szpinaku (ewentualnie mrożony)
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 opakowania serka ricotta
- 2 żółtka
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
-sól, pieprz

W/w zmiksuj blenderem.
Masą smarujemy naleśniki, składamy na "cztery" (na 1/2 koła, i na 1/4 koła). Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.

Gotowe!


Smacznego!





Zapraszam na Facebooka smykwKuchni!!!

;-)))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI