kwietnia 24, 2015

Dietetyczna pizza z krewetkami i anchois'a!










Dietetyczna pizza? Czy coś takiego wogóle istnieje? Owszem! Przede wszystkim eliminujemy tłusty ser żółty i białą mąkę! Ta pizza smakiem na pewno odbiega od tej prawdziwej włoskiej, ale jest na prawdę bardzo smaczna i możecie ją potraktować jako fit alternatywę do dość kalorycznej tradycyjnej pizzy!







SKŁADNIKI:

- 200 g mąki z cieciorki (www.skworcu.com.pl)
- 60 g mąki z ryżu
- 180 ml wody
- 1/4 paczki drożdży świeżych
- sól

 Zaczynamy od zaczynu drożdże wymieszaj z ciepłą wodą i mąką ryżową, odstaw na 15 minut, następnie zagniatamy ciasto na pizzę. Odstawiamy na 35 minut. Formujemy na okrągły blat i układamy na kamieniu. Czekamy 10 minut. 





Składniki na sos:

- pomidory z puszcze
- chili
- świeże zioła
- sól

w/w rozdrabniamy i mieszamy

Sosem smarujemy blat ciasta!



NA WIERZCH:

- pomidorki koktajlowe
- krewetki tygrysie
- filety anchois
- kilka wiórków sera podpuszczkowego light






Wstawiamy do pieca na 35 minut!
Pieczemy na złoty kolor!







Smacznego!




Pięknego Dnia!



2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI