listopada 24, 2014

Newellowe sushi bez glutenu i laktozy!





W ramach konkursu "Gotuj z Newellą", zapraszam Was na pyszne wegańskie sushi! Dzisiaj na stole lądują sushi maki z wędzoną newellą marynowaną w pesto, z dodatkiem czarnuszki i sushi maki z dużą ilością awokado, wasabi, kiełkami cebuli i wędzoną newellą marynowaną w oleju sezamowym!
Takie sushi zachwyci Was i gości. Wspaniały i ciekawy smak, jak nietuzinkowe połączenie składników -a to już moja specjalność! ;-)

Newella wędzona, to produkt naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. to nic innego jak pasteryzowane białko z jaj kurzych. Produkt ten ma całą masę zastosowań w kuchni. Idealny dla czynnych sportowców, osób z nietolerancją glutenu, skazą białkową czy wegetarian. Produkt ten ma dość duże spektrum zastosowania w kuchni, ponieważ możecie go połączyć niemal z każdym składnikiem. Polecam do wypróbowania!
0% laktozy!
0% glutenu!







SKŁADNIKI:

- 1 opakowanie Newella wędzona
- 1,5 szklanki ugotowanego ryżu do sushi
- awokado
- kiełki cebuli
- 1 łyżka pesto
- ocet ryżowy
- sól, cukier
- olej sezamowy
- imbir marynowany
- sos sojowy
- czarnuszka
- nori
- wasabi (chrzan japoński)

Ryż:
ugotowany ryż dopraw octem ryżowym, solą i cukrem do smaku


SUSHI MAKI NEWELLA WĘDZONA Z CZARNUSZKĄ:

- na arkuszu nori ułóż ryż i delikatnie dociśnij
- przez środek wzdłuż rolki, posmaruj wasabi
- newelle pokrój w długi pasek, zamocz w pesto
- ułóż na środku posyp czarnuszką
- szybkim ruchem, za pomocą maty bambusowej zroluj rolkę


SUSHI MAKI Z NEWELLĄ WĘDZONĄ Z AWOKADO

- na arkuszu norii rozłóż ryż , dociśnij delikatnie, dłońmi
- arkusz odwróc na drugą stronę
- na śroku wzdłuż, nałóż wasabi
- ułóż newellę wędzoną (pokrojoną na długie paski), skrop olejem sezamowym
- ułóż kiełki z cebuli
- szybkim ruchem za pomocą maty bamubusowej zroluj w rolkę,
- na rolce układamy raz za razem, cieniutkie plasterki z awokado
- rolkę przykryj folią spozywczą i szybkim ruchem dociśnij awokado do ryżu aby utworzyło całość (tak jak na zdjęciu powyżej)



Sushi podawaj z marynowanym imbirem i sosem sojowym!

Smacznego!

Buziaki!




Gotuj z Newellą

2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI