listopada 24, 2014

Bezglutenowe rollsy z Newellą wędzoną!













Zdrowa, smaczna propozycja na przekąskę lub kolację! Bezglutenowe, chrupiące i bardzo, bardzo smaczne rollsy z newellą wędzoną marynowaną w sosie pistacjowo- ziołowym. Rollsy są bardzo proste i szybkie do przygotowania, nie wymagają od Was dużych umiejętności kulinarnych, dlatego każdy nawet początkujący amator kuchenny może je przygotować. Smak Was na pewno usatysfakcjonuje i nie raz chętnie powrócicie do tego dania!

Serdecznie zapraszam!



Newella wędzona, to produkt naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. to nic innego jak pasteryzowane białko z jaj kurzych. Produkt ten ma całą masę zastosowań w kuchni. Idealny dla czynnych sportowców, osób z nietolerancją glutenu, skazą białkową czy wegetarian. Produkt ten ma dość duże spektrum zastosowania w kuchni, ponieważ możecie go połączyć niemal z każdym składnikiem. Polecam do wypróbowania!
0% laktozy!
0% glutenu!




SKŁADNIKI:

- Newella wędzona
- papier ryżowy kilka arkuszy
- marchewka młoda
- ogórek zielony
- pietruszka kilka gałązek
- bazylia liście, mięta liście, melisa liście
- 1/2 awokado
- 2 łyżki pistacji posiekanych




- papier ryżowy zmocz pod bieżącym strumieniem wody.
- ułóż na talerzu dwa arkusze.
- ogórka kroimy na cienkie paseczki.
- marchewkę, najlepiej za pomocą maszynki na cienkie długi paseczki
- bazylię, miętę, melisę i pietruszkę zmiksuj z posiekanymi pistacjami i łyżką oleju ryżowego
- newellę pokrój w grubą kostkę i zamarynuj przez 10 minut w sosie pistacjowo- ziołowym
- na papierze ryżowym układamy pokrojone awokado, ogórka, marchewkę, newellę wędzoną zamarynowaną w sosie pistacjowo-ziołowym, dodajemy gałązkę pietruszki i zawijamy papier ryżowy jak na fotografii poniżej

Rollsy możesz podać w takiej formie lub polać sosem chili słodko- kwaśnym!

Pyszne!!!

:-)




Gotuj z Newellą

2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI