Zdrowe kluski? Czy to jest wogóle możliwe? TAK!
Dzisiaj zapraszam Was serdecznie na kluseczki z kaszy kuskus, z serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i dużą ilością orzechów ziemnych. Gwarantuję Wam że tym daniem zaskoczycie swoich bliskich i znajomych. Kluseczki rozpływają się w ustach, są bardzo aromatyczne i przepyszne. Podałam je z podsmażonymi na maśle klarowanym pomidorkami koktajlowymi i posypką z orzeszków ziemnych.
Obłędne połączenie!
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy kuskus
- 1 serek Arla Apetina TAPAS
- suszona lawenda
- 3 łyżki mąki ryżowej
- sól
- 3 łyżki posiekanych orzechów ziemnych + na posypkę
- 1-2 łyżki masła klarowanego
- pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Wystudź. dodaj serek Arla Apetina Tapas i pozostałe składniki wszystko wymieszaj, masa ma być dość gęsta, formujemy wałek i odcinamy prostokąty. Każdy kawałek formuj w dłoni na kulkę. Zgnieć między dłońmi. Przyciśnij widelcem tak aby utworzyły się rowki.
Kluseczki gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy. Czas gotowania to około 5-6 minut.
Na maśle podsmaż pomidorki, oprósz solą.
Gorące kluseczki wyłóż na talerz, polej masłem klarowanym, ułóż pomidorki i posyp posiekanymi orzeszkami!
Pysznie!
Pięknie i kolorowo!
Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!
Wszystkich pasjonatów gotowania i zdrowia zapraszam na stronę http://www.miazdzyca.naturalneleczenie.com.pl/. Jest ona pelna wskazówek jak uchronić się przed miażdżycą lub cofnąć już istniejącą chorobę.
OdpowiedzUsuńFantastyczne danie, cudowne kolory! :)
OdpowiedzUsuń:-) dzieki
UsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńpomysłowe te Twoje gnocchi, apetycznie sfotografowane, chętnie zjadłabym:)
OdpowiedzUsuńdziekuje :-)
Usuń