listopada 13, 2014

Lawendowo- orzechowe gnocchi z kaszy kuskus i serka Tapas!





Zdrowe kluski? Czy to jest wogóle możliwe? TAK!
Dzisiaj zapraszam Was serdecznie  na kluseczki z kaszy kuskus, z serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i dużą ilością orzechów ziemnych. Gwarantuję Wam że tym daniem zaskoczycie swoich bliskich i znajomych. Kluseczki rozpływają się w ustach, są bardzo aromatyczne i przepyszne. Podałam je z podsmażonymi na maśle klarowanym pomidorkami koktajlowymi i posypką z orzeszków ziemnych. 
Obłędne połączenie!

Zapraszam!










SKŁADNIKI:

- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy kuskus
- 1 serek Arla Apetina TAPAS
- suszona lawenda
- 3 łyżki mąki ryżowej
- sól
- 3 łyżki posiekanych orzechów ziemnych + na posypkę
- 1-2 łyżki masła klarowanego
- pomidorki koktajlowe





Wykonanie:

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Wystudź. dodaj serek Arla Apetina Tapas i pozostałe składniki wszystko wymieszaj, masa ma być dość gęsta, formujemy wałek i odcinamy prostokąty. Każdy kawałek formuj w dłoni na kulkę. Zgnieć między dłońmi. Przyciśnij widelcem tak aby utworzyły się rowki.
Kluseczki gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy. Czas gotowania to około 5-6 minut.
Na maśle podsmaż pomidorki, oprósz solą. 
Gorące kluseczki wyłóż na talerz, polej masłem klarowanym, ułóż pomidorki i posyp posiekanymi orzeszkami!





Pysznie!

Pięknie i kolorowo!




Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!


Dania z serkami kremowymi

6 komentarzy:

  1. Wszystkich pasjonatów gotowania i zdrowia zapraszam na stronę http://www.miazdzyca.naturalneleczenie.com.pl/. Jest ona pelna wskazówek jak uchronić się przed miażdżycą lub cofnąć już istniejącą chorobę.

    OdpowiedzUsuń
  2. pomysłowe te Twoje gnocchi, apetycznie sfotografowane, chętnie zjadłabym:)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI