października 04, 2014

Zupa- Krem z pieczonej dyni i papryki!





Rozgrzewająca zupa z pieczonej dyni i papryki z dodatkiem czosnku i imbiru, typowa jesienna zupa, mocno aromatyczna, sycąca i pyszna!

Polecam!






SKŁADNIKI:

- pieczona dynia Hokkaido
- 3 pieczone papryki węgierskie
- 2 cebule szalotki
- 2 ząbki czosnku
- świeży imbir
- sól morska
- 500 ml wody
- pestki z dyni do przybrania



Dynię kroimy w księżyce, paprykę na  pół i pieczemy w piekarniku 35 minut.
W garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklij czosnek i szalotkę, dodaj wodę, miąższ z dyni, i miąższ z pieczonej papryki (bez skórki!), posiekany imbir, dopraw solą i pieprzem, gotuj 30 minut. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Gotuj jeszcze 10 minut ciągle mieszając, podawaj gorące z pestkami dyni, możesz też skropić oliwą z oliwek!

Pyszna!



Smacznego!









Zapraszam na FanPage SmykWKuchni na Facebooka!


Dynia na słodko i słono

2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI