Czas na wyjątkowe śniadanie, jesienne śniadanie. Jak za oknem takie słońce, to na talerzu musi być słodko i kolorowo, a przede wszystkim nietuzinkowo!
Całkiem przypadkowo wymyśliłam dzisiaj mega obłędną pastę z awokado i mango, ale od początku... Otworzyłam lodówkę (mąż wrócił po dwóch tygodniach i czeka na śniadanko), rozglądam się a tam prawie pustka, znalazłam awokado, dojrzałe mango i jogurt naturalny, i tak oto powstał idealny kremowy, słodki i delikatnym tropikalnym smaku krem na grzankę z chleba pełnoziarnistego. Grzanki podałam ze świeżą figą. Ekspresja kolorów, smaków i aromatów!
Mąż był zachwycony ;-) !
Polecam!
PRZEPIS NA SŁODKĄ PASTĘ Z AWOKADO I MANGO:
- 1 szt dojrzałe awokado
- 1/2 dużego mango koniecznie dojrzałe
- 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 1 łyżeczka miodu spadziowego
- 4-5 kropel soku z cytryny
- łyżka płatków migdałowych
w/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę
Kromki chleba pełnoziarnistego zrumień na złoty kolor w tosterze, nałóż obficie krem z awokado i plastry świeżej figi.
Pysznnnneeee!!!
Pięknego Dnia!
Cmoook!
;-)))
zaskakująca grzanka i niezłe wykorzystanie awokado.
OdpowiedzUsuńsuper pomysł :)
OdpowiedzUsuń