października 06, 2014

Kaszotto z jaglanej i brokuły!



Wczoraj wzięłam udział w biegu ulicznym "Biegnij Warszawo", bieg na 10 km, było rewelacyjnie! Pokonałam znowu swoją życiówkę ;-). Bieganie daje mi tyle przyjemności, radości i uczy walki z własnymi słabościami, a taki bieg to największa nagroda. Wczoraj przetoczyła się przez Warszawę rzeka biegaczy w rażących po oczach zielono-żółtych koszulkach, kilogramy endorfin zaniesionych przez każdego biegacza do domu, by radością zarażać innych ;-).
Nie wahajcie się zacząć!
(medal na Fanpage ;*)

;-)


Dzisiaj polecam Wam bardzo proste danie, zdrowe bo z dodatkiem kaszy jaglanej, rukoli, dużej ilości brokuła i posypką z posiekanych migdałów. Pyszne!






SKŁADNIKI:

- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 10 migdałów
- 1/2 brokuła
- garść rukoli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- sok z cytryny
- olej sezamowy lub orzechowy

W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekany czosnek, i kaszę jaglaną, sól, zalej wodę, ciągle mieszaj kaszę, jak wchłonie wodę, dodaj kolejną porcję, aż kasza będzie ugotowana. Trwa to około 20 minut. Do ugotowanej kaszy 
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. Migdały posiekaj.
Do kaszy dołóż rukolę, wymieszaj i od razu wyłóż na talerz. Połóż brokuły, posyp migdałami i skrop olejem sezamowym!

Smacznego!





1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI