Dzisiaj troszeczkę idziemy w kierunku kuchni arabskiej. Przygotowałam pastę z białej fasoli jaś, jogurtu naturalnego i obłędnej przyprawy zatar halabi (do kupienia na stoiskach z kuchnia arabska, lub w dobrych delikatesach z kuchniami świata), przyprawa jest bogata w ziarna sezamu i zioła, nadaje bardzo charakterystyczny smak i aromat.
SKŁADNIKI NA PASTĘ Z FASOLI JAŚ Z DODATKIEM ZATARU HALABI:
- puszka fasoli jaś
- 150 ml jogurtu naturalnego gęstego
- 1,5 łyżki zataru halabi
- 15 kropel oleju sezamowego
-sól
-sok z cytryny do smaku
Wszystko miksujemy na gładką masę. Gotowe!
;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.